Vertaistuki

 

Kampurajalka -vertaistukiperheitä

 

Ruohomäet Turusta

Yksinhuoltajaperheen nuorimmaisella pojalla (2015) on molemminpuoleiset, täyden pisteen kampurat. Vauhdikkaalla sällillä takana kipsaushoito, tenotomia paikallispuudutuksella 3kk ikäisenä, sekä näillä näkymin tankokenkähoitoa jatketaan 5-vuotiaaksi saakka.

Ekit Nurmijärveltä

Perheemme kahdesta pojasta nuoremmalla (2010) on molemminpuoliset kampurajalat ja lihasheikkoutta. Jalkoja on hoidettu toistokipsauksilla, tenotomioilla ja tankokengillä. Tällä hetkellä menoa vauhdittavat nilkkoja tukevat sääriortoosit.

Tuonoset Nummelasta

Perheessämme on perinnöllisen arthrogrypoosin aiheuttamat molemminpuoliset kampurat kahdessa sukupolvessa. Isää (1974) ja nuorempaa tytärtä (2015) on hoidettu Lastenklinikalla.

Isän jalat ovat leikkaushoidoilla hoidetut ja tyttären jalkoja on hoidettu toistokipsauksilla, tenotomialla ja tankokenkäilyllä. Kengät ovat unikäytössä 5-vuotiaaksi asti.

Menossa mukana myös äiti ja vanhempi tytär.

Pippolat Turusta

Perheen isällä on molemminpuoliset kampurat, joita hoidettu toistokipsauksilla ja rautalastoilla. Pojalla (2012) on  vasen jalka kampura, jota hoidettu toistokipsauksilla, akillesjänteen katkaisulla(tenotomia) ja tankokengät käytössä n. 5-vuotiaaksi asti. Perheeseen kuuluu myös äiti ja tytär.

Luoma-ahon/Komulaisen perhe Iitistä

Vuonna 2009 syntyneellä pojalla on molemminpuoliset kampurat, joita hoidettu toistokipsauksessa, akillesjänteen tenotomialla ja tankokenkähoidolla 3-vuotiaaksi saakka Päijät-Hämeen keskussairaalassa. Perheessä on myös kaksi tyttöä.

Heino/Fryn perhe Sastamalasta

Perheessämme on poika (2002), jolla on kampurajalka. Yli puolen vuoden toistokipsausten, akilleen pidennyksen, erilaisten ortoosien ja fysioterapioiden lisäksi tehty uusi operaatio 2017. Our daily life is conducted in English so don´t hesitate to contact us in either language.

Mäki-Kahmat Ilmajoelta

Perheessämme on kaksi poikaa, joista vanhemmalla (2010) on kampurajalat. Hoidettu toistokipsauksella, tenotomialla ja tankokenkähoidolla. Kengähoito on loppunut ja nyt seurataan tilannetta.

Tervon ja Jokiniittyjen perhe Tampereelta

Perheeseen kuuluu kaksi tytärtä. Esikoisella (2014) on molemminpuoleiset kampurajalat, joita hoidettu toistokipsauksin, tenotomialla ja tankokenkähoidolla, joka jatkuu edelleen.

 

Haluatko vertaistukiperheen yhteystiedot? Ota yhteyttä:

Invalidiliiton Harvinaiset-yksikkö/ 
suunnittelija Merja Monto
merja.monto@invalidiliitto.fi
040 7281 737

Suomen Kampurajalkayhdistys SKYRY ry
Tytti Fry, puheenjohtaja
041 704 9510
tytti.fry@skyry.org

Kampurajalka-vertaistukiperheet